søndag den 1. marts 2015

Allerede halvvejs


Ja så er vi nået halvvejs. Underligt som tiden går. Allerede halvvejs, men på den anden side har vi oplevet og lært så meget om kulturen, byen, menneskene, maden og alt muligt, så vi føler at vi har været her længere. Vi har lært nogle mennesker at kende, som er utrolig gode til at tage os med forskellige steder hen og introducere os til ting og oplevelser som er nye og fremmede for os.

Vi er endelig blevet færdige med vores malebog, som består af 15 forskellige tegninger. Det er små, simple tekster som f.eks. fortæller noget om frugt og grønt, og så er der et billede af en frugtkurv eller andet som de kan male. Vi vil gennem teksten og billederne forsøge at give lidt læring til børnene. Malebogen bliver vist til børnene i morgen mandag, også håber vi den bliver godt modtaget og at de får glæde af den.

Forleden var vi på en gåtur i området omkring Katutura sammen med Peacemaker og Isa. Vi ville besøge Penduka (betyder Wake up). Det er en arbejdsplads for arbejdsløse kvinder, som ikke ville have mulighed for job andre steder, fordi de har synsproblemer er hørehæmmede eller andet.  Stedet er grundlagt af en hollandsk kvinde med fokus på at hjælpe disse kvinder. De producerer alt muligt i batik, keramik og perler. Smukke og unikke ting. Heldigvis var der også en butik som vi kunne slå os løs i J

Vi har lavet mad igen. Denne gang var vi forberedte på den nye mega gryde, og vi fik den fyldt – så godt og vel endda. Retten bestod af oksefars med masser af snittet kål, kartofler, gulerødder, tomater, baked beans og dertil ris og pap. Pap spiser de lidt ligesom vi spiser kartoffelmos. Det er nærmest som en stiv vælling og den er lavet af majsmel. Majsmel er noget der bruges rigtig meget af her i landet. Den er forholdsvis rig på protein alt afhængig af kvalitet – selvfølgelig!

Vi bliver stadig iagttaget grundigt af Monicas faster, når vi laver mad. Hun ser altid ud som om ”det der – DET går ikke godt”, men hun er flink til at komme og smage når vi er færdige, og virker tilfreds.

Maden blev igen spist op. Der var flere børn en normalt, så selv om der var mere mad end normalt, så var der ikke nok, og faktisk var der denne dag nogen børn som blev sendt hjem, med kun ¼ æble og et glas saftevand. At de overhovedet fik ¼ æble var kun fordi vi havde besluttet os for at vise dem, at man kan bruge gulerødder som snack, og derfor købt 5 kg gulerødder og skåret dem ud i stave. Dem havde vi delt ud om formiddagen. Derfor var der æbler tilbage til de sidste – heldigvis. Vi har svært ved at se på at de må gå hjem uden mad, for vi ved jo om de får noget derhjemme.

Vi havde lovet Monica at købe knive, krus, dåseåbner, rivejern og kniv sliber for nogen af de penge vi har samlet ind. Vi havde fået at vide at det billigste sted var Chinatown, så der måtte vi ud. Utroligt så billigt det var. Knap 200 NAD (120 kr.) for det hele. Ufatteligt. Det bliver en fornøjelse at lave mad med disse nye knive på tirsdag.

 

 

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar