onsdag den 18. februar 2015

Snart weekend

Lørdagens besøg på restaurant satte nogle tanker i gang omkring madspild og ulige fordeling af goderne. Fødevarerne er forholdsvis dyre hernede (næsten på niveau med danske priser), men det er billigt at gå ud og spise pga. de lave timelønninger. De portioner man får serveret er mega store, og vi spiser kun ca.1/4. Det virker så forkert fordi der lige udenfor døren er mennesker som sulter hver dag. Det er en kæmpe kontrast i forhold til det vi oplever i suppekøkkenet, hvor de hver dag kæmper for at få mad nok til alle børnene, og mange af dem som kommer sidst, må nøjes med et toastbrød med gelé på.

Tirsdag lavede vi mad igen. Kylling i karry med grøntsager og ris. Vi havde købt ind til ca. 20 liter kylling i karry og 20 liter færdigkogt ris. I mellemtiden havde Monica fået en ny stor gryde, og den skulle vi selvfølgelig prøve. Vi mente at den var på 20 liter. Vi kogte, hakkede og pillede og tilsatte efterhånden det hele i gryden, men det var ligesom om den blev ved med at være halvtom. Vi fandt 10 store bagekartofler frem og tilsatte, men det var gryden ligeglad med, den var fortsat halvtom. Vi begyndte at regne og fandt ud af at gryden i hvert fald var mindst 30 liter stor. Efter mange liter af alt muligt kreativt blev den næsten fuld. Børnene spiste igen til vores store fornøjelse og bunden blev skrabet.

Nogle af de vejninger der blev foretaget af lægen og hans hjælpere i sidste uge, er desværre forkerte pga. at vægten stod skævt. Vi har derfor lovet ham at vi vil lave nogle nye vejninger i dag. Det drejer sig om ca. 40-50 af børnene. Det er vigtigt at målingerne er rigtige, fordi børnene skal måles igen senere, og man vil lave sammenligninger for at se hvordan det går.

Senere i dag skal vi på tur til Swakopmund, som er en by der ligger ved Atlanterhavet. Vi skal på en weekendtur sammen med de norske og finske piger. Vi skal forhåbentligt se delfiner, verdens største sandklit og med på jagt. Det bliver såååå spændende.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar