fredag den 6. februar 2015

Første uge hos Home of Good Hope er veloversået

Hej alle. Så er vores første uge hos Home of Good Hope ovre - og hvilken en. Det har været en super god uge, med en masse nye indtryk. Vi har hurtigt lært stedet at kende, og er så småt begyndt at vende os til en hel anderledes kultur, hvor vores vestlige ikke eksisterende tålmodighed virkelig kommer på prøve :) Somme tider venter vi, og venter lidt igen, for til sidst at vente lige lidt mere.. Som Monica, dem daglige leder af Home of Good Hope siger: "Vi afrikanere holder aldrig hvad vi lover" :)

Vi har i ugens løb deltaget i de daglige gøremål, som består af uddeling af mad, saftevand og frugt, samt at lege med børnene og vaske op i koldt vand. Vi har haft en dejlig snak med Monica om Home of Good Hope og dets historie, og vi har fået afstemt forventninger til hinanden. Snakken resulterede i at vi allerede i næste uge skal lave vores første måltid til nogle af børnene. I morgen skal vi sammen med Monica købe ind til næste uge, og vi er meget spændte på om vores budget holder. Vi har ca. 1 krone pr. barn, og vi vil jo gerne at de får den mest optimale næring som muligt. Vi ender nok med at komme til at skære ned på noget af kødet og grøntsagerne, da det faktisk er ret dyrt her.

Vi er så små begyndt at få en masse tanker omkring hvad vi ellers kan bidrage med, og Monica har i dag sagt ok til at vi laver en slags malebog til børnene, hvori der er tegninger af forskellige fødevarer og hvad de er godt for. Mange af børnene kan ikke engelsk, så det er svært at lave en fælles undervisning for dem, og da vi har bemærket at de elsker at tegne, tænkte vi at en kombination at dette vil være oplagt. På den måde kan de male, samtidig med at de forhåbentlig lære lidt.
Når der ikke er mere mad, får børnene hvedetoast med noget gelé, hvilket der ikke er særlig meget næring i. Vi overvejer derfor om der kunne findes et alternativ til geléen, samt et grovere brød, hvor der både tages højde for næringsindholdet samt økonomien. Der er generelt rigtig meget man gerne vil gøre, men økonomien og omstændighederne gør det svært!

Vi har i dag informeret Monica om alle de penge vi har fået samlet ind, og hun går nu og overvejer hvad de skal bruges til. Indtil videre har hun fortalt os, at køkkenet mangler knive, så det vil nogle af pengene blive brugt til.

Vi ser frem til at Home of Good Hope får besøg af en tysk læge på mandag. Han vil vurdere børnenes sundhedstilstand, og vi har fået lov til at hjælpe og kigge ham over skulderen. Det bliver SÅ spændende!
 
 
Her er to af køkkenets personale, som ikke havde noget imod at kommer på bloggen.

1 kommentar:

  1. Fed blog, det lyder rigtigt spænende!, man fr helt lyst ti at være en del af det! :D
    Men nu pøj pøj dernede i er i vores tanker herhjemme! :)

    SvarSlet