tirsdag den 10. februar 2015

Læge besøg og madlavning

Lørdag var vi på indkøb med Monica. Vi skulle købe ind til vores madlavning tirsdag. Vi måtte gå lidt på kompromis med nogle af ingredienserne, men økonomi og næringsindholdet i maden kom nogenlunde til at gå op, i forhold til det vi havde budgetteret med.
I går skulle alle børnene igennem et sundhedstjek hos Hendrik som er en læge der er på besøg fra Tyskland. 293 børn i alt blev målt, vejet, spurgt om alder, fik lyttet til lunger og hjerte, tjekket for infektioner og svamp i håret, og de blev spurgt om de havde ondt nogen steder, og om de har feber. Det tog ca. 4 timer. De stakkels børn stod i lange køer og ventede først på mad, så på saftevand - vi løb tør for vand, og fik først vand igen efter 2-3 timer, og til sidst stod de i kø for at komme til lægen. Ca. 30 grader varmt i skyggen og de stakler stod i solen og ventede. Det var lige til at blive syg af. Men heldigvis var mange af dem sunde og raske. Mange er små af vækst og tynde, men få havde infektioner, 2 med evt. tuberkulose, 1 med lungebetændelse, flere med svamp i hårbunden, et par stykker med astma.

I dag skulle vi endelig lave vores måltid til ca. 100 af børnene, svarende til 10 kg. kartofler. Det var en ret lavet på baggrund af "Svensk pølseret med kartofler", men suppleret med gulerødder, ærter, hvide bønner, fløde og olie. DE KUNNE LIDE DEN. Der blev spist op og personalet spiste også begejstret og bad om opskriften. :-) Så vi åndede lettet op og havde det rigtigt godt med tanken om at de børn der fik vores ret, gik derfra med et sundt og næringsrigt måltid mad i maven.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar